9 عادت روزانه برای پیشگیری از سرطان پروستات

به گزارش مجله سرگرمی، براساس آمار سال 1394، سرطان پروستات، پس از سرطان معده و سرطان پوست، سومین سرطان شایع میان مردان ایرانی است. براساس این آمار، 16.93 درصد از مردان در ایران به این سرطان مبتلا می شوند. اگر می خواهید نکته های بیشتری دربارهٔ پیشگیری از سرطان پروستات و نقش خوراکی ها در آن بدانید، این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.

9 عادت روزانه برای پیشگیری از سرطان پروستات
ریسک ابتلا به سرطان پروستات، با بالا رفتن سن افزایش می یابد. حدود 60 درصد از تشخیص های ابتلا به این سرطان، مربوط به سنین بالای 65 سال است. کمتر پیش می آید مردی قبل از 40 سالگی به سرطان پروستات مبتلا گردد. هیچ راه صددرصدی برای پیشگیری از سرطان پروستات وجود ندارد، اما شواهد نشان می دهند که رژیم غذایی نقش مهمی دارد. پس بد نیست در ادامه همراه ما باشید تا فهرست خوراکی ها و همین طور عادت هایی که از سرطان پروستات پیشگیری می نمایند را بخوانید.

9 عادت روزمره برای پیشگیری از سرطان پروستات

1. گوجه فرنگی و خوراکی های قرمزرنگ بخورید
رنگ گوجه فرنگی، هندوانه و سایر خوراکی های قرمز، به علت آنتی اکسیدان قدرتمندی به نام لیکوپن (Lycopene) است. بعضی مطالعات تازه حاکی از آن هستند که مردانی که گوجه فرنگی و سایر محصولات مبتنی بر آن را مصرف می نمایند، کمتر دچار سرطان پروستات می شوند. اما مؤسسهٔ تحقیقات سرطان آمریکا (American Institute for Cancer Research) هشدار می دهد که مطالعات مربوط به ارتباط گوجه فرنگی با پیشگیری از سرطان پروستات بسیار محدود هستند و باید منتظر نتایج بیشتری بود.

سال 2018 مطالعه ای در اسپانیا انجام شد که نشان می داد جذب لیکوپن از گوجه فرنگی پخته شده راحت تر است. گوجه فرنگی هرقدر قرمزتر باشد، بهتر است، چون لیکوپن با رسیدن گوجه، در آن انباشته می گردد؛ این یعنی گوجه فرنگی بی رنگی که زودتر از موعد چیده می گردد، لیکوپن کمتری نسبت به گوجه فرنگی رسیده دارد.

2. مصرف میوه و سبزی را جدی بگیریدمواد مغذی و ویتامین های موجود در میوه ها و سبزیجات می توانند ریسک ابتلا به سرطان پروستات را کاهش بدهند. سبزیجات سبز حاوی ترکیب هایی هستند که به تجزیهٔ کارسینوژن ها (Carcinogen) یا مواد سرطان زای بدن یاری می نمایند. رژیم سرشار از مواد مغذی می توانند سرعت توسعه سرطان را هم کاهش بدهند.

ضمناً اگر در طول روز میوه و سبزی بخورید، بعید است خود را با هله هوله های تولید شده سیر کنید.

3. چای و سویا مصرف کنیدمطالعه ای در سال 2014 حاکی از آن است که ماده ای مغذی به نام ایزوفلاون (Isoflavone) با پیشگیری از سرطان پروستات در ارتباط است. ایزوفلاون ها در این خوراکی ها وجود دارند:

-توفو (از سویا)

-نخود

-عدس

-جوانهٔ یونجه

-بادام زمینی

مدت هاست محققان دربارهٔ ارتباط بین چای سبز و ریسک ابتلا به سرطان پروستات مطالعه می نمایند، اما نتایج متناقضی به دست آمده است. مطالعه ای در سال 2008 نشان داد مردانی که چای سبز می نوشند، یا مکمل های عصارهٔ چای سبز مصرف می نمایند، کمتر از دیگران به سرطان پروستات پیشرفته مبتلا می شوند.

آنالیز مطالعات بالینی در سال 2010 نشان داد که تحقیقات سلولی و آزمایش روی حیوانات تأیید می نمایند که بین مواد اصلی موجود در چای سبز و پیشگیری از سرطان پروستات ارتباطی وجود دارد. البته باید تحقیقات بیشتری روی انسان انجام گردد.

4. باز هم قهوه بنوشیدعادت به نوشیدن قهوه، ریسک ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد:

بنابر مطالعه ای بر تحقیقات بالینی در سال 2014، نوشیدن روزانه چهار تا پنج فنجان قهوه، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.

صرف نظر از اینکه به طور کلی چند فنجان قهوه می نوشید، هر سه فنجان قهوه ای که می نوشید، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا 11 درصد کاهش می دهد.

این یعنی بین سرطان پروستات و قهوه، رابطهٔ واکنش متناسب با مقدار وجود دارد؛ یعنی کم و زیاد شدن مقدار قهوه ای که می نوشید، تأثیر آن بر سرطان پروستات را بالا و پایین می برد. این تأثیرات برای کسی که گاه وبیگاه قهوه می نوشد، صدق نمی نمایند.

اما مقدار بیشتر کافئین می تواند باعث مسائل جدی برای سلامتی هم گردد؛ به طور مثال ضربان نامنظم قلب و تشنج. بعضی متخصصان معتقدند نباید بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز مصرف کرد؛ 400 میلی گرم کافئین، معادل چهار فنجان قهوه است.

روش آماده کردن قهوه هم می تواند عامل مهمی باشد. مطالعه ای در سال 2015 در نروژ، به آنالیز تأثیرات قهوهٔ دم کشیده با استفاده از فیلتر، و قهوهٔ جوشانده بدون استفاده از فیلتر پرداخت. کسانی که قهوهٔ جوشانده مصرف می کردند، کمتر از آن هایی که قهوهٔ دم کشیده می نوشیدند، دچار سرطان پروستات شدند.

دو مادهٔ شیمیایی کفستول (Cafectol) و کاهول (Kahweol) به توانایی در مقابله با سرطان معروف هستند. محققان عقیده دارند وقتی قهوه از فیلتر کاغذی عبور می نماید، این مواد شیمیایی فیلتر می شوند. جوشاندن قهوه به شکل سنتی باعث می گردد این مواد شیمیایی ضدسرطان در قهوه باقی بمانند.

5. حواس تان به چربی باشدمطالعه ای در سال 2014 حاکی از آن است که احتمالا ارتباطی بین چربی های حیوانی و افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد. چربی های حیوانی علاوه بر گوشت، در کره و پنیر هم وجود دارند. اگر امکانش را دارید، چرب های گیاهی را جایگزین چربی های حیوانی کنید.

این به جای آن:

-روغن زیتون به جای کره،

-میوه به جای شیرینی،

-سبزیجات تازه به جای خوراکی های بسته بندی،

-مغزها و آجیل به جای پنیر.

پخت بیش از حد گوشت هم باعث ایجاد مواد سرطان زا می گردد؛ پس گوشت را بیش از حد نپزید.

6. سیگار را ترک کنیداحتمال بازگشت بیماری، در مبتلایان به سرطان پروستاتی که سیگار می کشند بیشتر است. ریسک مرگ ناشی از سرطان پروستات در این افراد بیشتر از سایرین است.

برای ترک، خیلی هم دیر نیست. مقدار مرگ ومیر در مبتلایان به سرطان پروستاتی که بیش از 10 سال است سیگار را ترک نموده اند، به اندازهٔ بیمارانی است که هرگز سیگار نکشیده اند.

7. خوراکی هایی با اطلاعات متناقض را در فکر داشته باشید

ماهی و اُمگا 3
اسید چربی که به اُمگا 3 معروف است، می تواند به کاهش ریسک ابتلا به سرطان پروستات یاری کند. اُمگا 3 در بعضی ماهی ها، از جمله ساردین، تُن، خال خالی، قزل آلا و آزاد وجود دارد.

مطالعه ای در سال 2013 حاکی از آن بود که احتمال ابتلا به سرطان پروستات در افرادی که اسیدهای چرب اُمگا 3 در خون خود دارند، بیشتر است.

اما تحقیقات بیشتر در سال 2015، نشان داد، آن تحقیق ایرادهایی داشته و در واقع هیچ ارتباطی بین افزایش مصرف اُمگا 3 و افزایش ریسک سرطان پروستات وجود ندارد.

با توجه به این اطلاعات متناقض، برای اینکه متوجه شوید کدام گزینه برای شخص شما بهتر است، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

فولاتبنابر اعلام انجمن سرطان آمریکا (American Cancer Society) بعضی مطالعات بالینی در سال های دههٔ 1990 میلادی، نشان دادند که سطح پایین فولات در خون می تواند باعث افزایش ریسک سرطان بگردد.

با این حال اسید فولیک، که نوعی فولات است، می تواند ریسک ابتلا به سرطان را افزایش بدهد.

خیلی از خوراکی ها حاوی فولات هستند، از جمله سبزیجات سبز، لوبیا، غلات کامل و غلات صبحانه. انجمن سرطان آمریکا توصیه می نماید مقدار کافی از این خوراکی ها مصرف کنید تا فولات کافی وارد بدن تان بگردد.

لبنیاتمطالعاتی هم وجود دارند که محصولات لبنی یا رژیم های سرشار از کلسیم را با افزایش ریسک سرطان پروستات مرتبط دانسته اند. اما این مطالعات متناقض بوده و ریسک مربوط بسیار جزئی است.

8. ورزش کنیداضافه وزن یا چاقی، با افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات در ارتباط است.

ورزش منظم به حفظ وزن مناسب یاری می نماید. افزایش تودهٔ عضلانی و سوخت وساز بهتر، از مزایای ورزش هستند. این ها را انجام بدهید:

-راه رفتن

-دویدن

-دوچرخه سواری

-شنا

ورزش کردن لزوما کسالت آور نیست! می توانید برنامهٔ روزمرهٔ خود را تغییر داده، یا از دوستان تان بخواهید همراهی تان نمایند. اگر بتوانید محیط جذابی به وجود بیاورید، ورزش را جدی تر خواهید گرفت.

9. با پزشک مشورت کنیددربارهٔ احتمال ابتلا به سرطان پروستات با پزشک خود مشورت کنید. دربارهٔ این ها از پزشک سؤال کنید:

-با بالا رفتن سن، باید چه آزمایش های غربالگری انجام دهید؛

-سابقهٔ سرطان در خانواده؛

-توصیه های غذایی.

اگر ورزش را تازه آغاز نموده اید یا یکی از نشانه های زیر را دارید، با پزشک در میان بگذارید:

-ناراحتی در نواحی لگن یا مقعد،

-دشواری در ادرار،

-خون در ادرار یا منی.

منبع: سایت چطور

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: راسخون
انتشار: 23 آبان 1400 بروزرسانی: 23 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 161941

به "9 عادت روزانه برای پیشگیری از سرطان پروستات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 عادت روزانه برای پیشگیری از سرطان پروستات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید